N-VA

N-VA stuurt wenskaarten naar inwoners faciliteitengemeenten om hen fijne Vlaamse feestdag te wensen

N-VA Halle-Vilvoorde deelt 500 Vlaamse vlaggen uit in de Vlaamse Rand rond Brussel en stuurt een postkaart naar alle inwoners van de zes faciliteitengemeenten. Door de coronacrisis gaan veel 11 juli-vieringen niet door. Daarom wil N-VA in de Vlaams Rand extra aandacht voor de Vlaamse feestdag.

De partij wil alle inwoners, ook Franstaligen en anderstaligen, van de faciliteitengemeenten een fijne Vlaamse feestdag wensen.  "Voor ons is de Vlaamse feestdag een inclusieve dag", zegt Gunter Coppens van N-VA Halle-Vilvoorde. "Welke achtergrond je ook hebt, het gaat allemaal om Vlamingen en dus is het ook voor alle inwoners in de faciliteitengemeenten een feestdag. Daarom gaan we bijna 33.000 postkaarten met wensen versturen."

Mensen uit Beersel moeten niet verbaasd zijn als plots minister Weyts voor hun deur staat met een vlag
Gunter Coppens, N-VA Halle-Vilvoorde.

Voor de 500 vlaggen kwamen er meer aanvragen binnen dan er beschikbare vlaggen waren. Wie er één gevraagd heeft zal die de komende dagen ontvangen uit de handen van iemand van de partij. Coppens: "Het is een hele logistieke operatie om de vlaggen bij de mensen te krijgen. Daarom zetten we zo veel mogelijk plaatselijke mandatarissen in om dat te doen. Mensen uit Beersel moeten dus niet verbaasd zijn als plots minister Ben Weyts voor hun deur staat met een vlag."

Meest gelezen