Hot Marijke

Prostituee Hot Marijke wil verbod op sekswerk tot er een coronavaccin is: "Ik ben naar de Raad van State gestapt"

Hot Marijke uit Knokke-Heist is naar de Raad van State gestapt. Ze vraagt een verbod op sekswerk tot er een vaccin is tegen het coronavirus. Prostituees zijn al sinds begin juni weer aan het werk. "Maar daar doe ik niet aan mee", zegt Hot Marijke.

Sinds het begin van vorige maand mogen prostituees opnieuw klanten ontvangen. Er werd een protocol opgesteld en goedgekeurd door minister van Middenstand Denis Ducarme (MR), maar de sekswerkers zelf blijken niet allemaal enthousiast. "Het is absoluut nog niet veilig", zegt Hot Marijke. "Het protocol wordt door mijn collega's niet altijd gevolgd. Ik pleit daarom voor een totaalverbod tot er een vaccin is."

"Ik ben naar de Raad van State gestapt om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad", zegt Hot Marijke. "De Veiligheidsraad heeft niet geluisterd naar het advies van de experten. Ik wil daar iets aan veranderen."

Op 9 juni hield Hot Marijke al eens een gelijkaardig pleidooi in "De afspraak". Toen vroeg ze een verbod op sekswerk tot 1 september. Hieronder kunt u het gesprek van toen herbekijken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen