Roofvogel ontsnapt tijdens filmopnames in Sint-Amandsberg

Het gebeurt niet elke dag dat je een woestijnbuizerd in je tuin ziet landen, maar voor enkele Gentenaars was het toch even schrikken dit weekend. Een vijftig centimeter grote roofvogel, Minnie genaamd, ontsnapte een week geleden bij een filmproductiebedrijf uit Sint-Amandsberg. 

Minnie ontsnapte vorige week maandag ter hoogte van de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg. “We zijn erg gehecht aan haar. We hopen dat ze snel terug is”, vertelt Peter Bruylants van productiebedrijf Academy of Film & The Arts. “Elke dag wordt ze uitgevlogen in onze grote binnentuin”, zegt Peter. “Normaal gezien keert ze altijd terug, maar na een uur wachten was ze nog steeds weg. Toen beseften we dat ze niet ging terugkeren. We zijn dan beginnen zoeken en hebben een oproep op Facebook geplaatst.”

Normaal gezien keert Minnie altijd terug, maar na een uur wachten was ze nog steeds weg
Peter Bruylants van productiebedrijf Academy of Film & The Arts

Minnie blijft in de buurt

Ondertussen hebben al heel wat mensen uit Sint-Amandsberg, Ledeberg en Oostakker de vogel gespot, maar voorlopig heeft niemand ze kunnen vangen. Minnie is momenteel in haar rui en dat zou volgens Peter een mogelijke reden zijn waarom ze wegvloog. “Door die rui is ze nogal humeurig",  geeft Bruylants als mogelijke reden aan. 

Valt niet aan

Volgens Peter is Minnie ongevaarlijk en zal ze mensen niet aanvallen. “Als je Minnie spot in je tuin, onderneem dan niets en bel ons zo snel mogelijk op. We gaan ze dan lokken met eten en hopelijk landt ze gewoon op de arm”, legt Peter uit.

Woestijnbuizerds leven in de Verenigde Staten, Midden-Amerika en in grote delen van Zuid-Amerika. Heb jij Minnie gespot? Bel dan naar het nummer 0498/20 61 20.

Meest gelezen