Limburg krijgt geld om slimmer om te springen met water 

We moeten slimmer omspringen met water, om het beter te kunnen benutten en om waterproblemen te voorkomen. Vlaanderen maakt daar subsidies voor vrij. Ook in Limburg krijgen enkele projecten geld.

Vlaanderen maakt ruim 5,5 miljoen euro vrij en een deel van dat geld gaat ook naar projecten in Limburg. Zo worden in de Herk- en Mombeekvallei bufferstroken aangelegd om modderstromen bij hevige regen te voorkomen. Regenwater kan er langzaam in de grond trekken en daardoor zullen meststoffen van de akkers minder snel in de beken terecht komen.

In het Kempenbroek en de Maasvallei probeert Regionaal Landschap samen met de plaatselijke boeren er voor te zorgen dat het grondwaterpeil niet langer zakt.

Wateroverlast in Sint-Truiden aangepakt

In Sint-Truiden moeten de waterproblemen binnenkort van de baan zijn. De riolering van de wijk Akkerhof wordt verbeterd, zodat het regenwater sneller afgevoerd kan worden naar het bufferbekken in de buurt. En ook het wandelpad aan het speelplein wordt aangepast zodat het bij veel regen ook dienst kan doen als afvoer richting Steenbornbeek.

Meest gelezen