Ieper wil haar burgerslachtoffers Eerste Wereldoorlog herdenken: "Stuur allemaal je ontwerp door"

De stad Ieper is op zoek naar een manier om haar burgerslachtoffers te herdenken. Het gaat om de gewone Ieperlingen die tijdens de Eerste Wereldoorlog gesneuveld zijn, niet om de soldaten. "De militaire slachtoffers worden overal in de stad herdacht, maar de burgerslachtoffers hebben slechts 1 klein gedenkplaatje", zegt Pieter Trogh van het In Flanders Fields Museum.

"De Ieperse burgerslachtoffers worden op geen enkele manier op een deugdzame manier herdacht", zegt Trogh. "Daarom hebben we het initiatief genomen om een wedstrijd te organiseren. Iedereen mag meedoen: van productontwikkelaars tot grafisch ontwerpers, van architecten tot kunstenaars. Het ontwerp moet op een subtiele manier de Ieperse burgerslachtoffers herdenken."

Kandidaten hebben tot 14 oktober de tijd om hun voorstel in te dienen. Het winnende concept wordt op de vooravond van 11 november (Wapenstilstand) bekend gemaakt.

Meest gelezen