(c) Copyright 2018, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Start zomerschool in Lievegem: “Het is geen twee weken strafkamp, er is ook muziek, sport en spel”

Lievegem start vandaag met een zomerschool voor kinderen die het moeilijk hadden tijdens de coronacrisis. Twee weken lang komen 28 kinderen van het eerste en tweede leerjaar naar de gemeenteschool Eeksken om er les te volgen. “Maar het is geen strafkamp. In de voormiddag zijn er lessen maar in de namiddag is er muziek, sport en spel”, zegt schepen Caroline Frederick (CD&V).

De zomerschool is bedoeld voor kinderen die het tijdens de coronacrisis niet makkelijk hadden en die een duwtje in de rug nodig kunnen gebruiken.

Terug naar school

Tijdens de coronacrisis konden kinderen een eindlang niet naar school, dat zorgde mogelijk voor een leerachterstand. “We zijn fier dat we dit kunnen doen. We willen dat alle leerlingen mee zijn. Via de zomerschool kunnen we leerlingen die het wat moeilijker hadden een duwtje in de rug geven”, legt schepen Caroline Frederick uit. De leerlingen kunnen zich verwachten aan een leuke periode: “Het moet ook een leuke zomer worden, in de voormiddag focussen we op de noden van de leerling maar in de namiddag is er plaats voor muziek, sport en spel. Het is geen strafkamp.”

De zomerschool telt 28 leerlingen van het eerste en tweede leerjaar. “De kinderen moeten wel de volledige twee weken komen. Het zijn ook steeds dezelfde leerkrachten die les zullen geven. Ik ben blij dat ze vrijwillig de zomerschool wilden organiseren in hun zomervakantie na zo’n hectische periode.”

De gemeente Lievegem is een van de eersten die al van start gaat met de zomerschool. Steden en gemeenten die zomerscholen organiseren krijgen een subsidie van Vlaanderen. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen