Politie-achtervolging van Rotterdam tot Edegem: "Het zal vast geen bananenschil geweest zijn die ze uit de auto gooiden"

De Rotterdamse politie heeft vanochtend een auto met valse nummerplaat achtervolgd tot in Edegem. Toen de politie de drie mannen in de auto wilde controleren, sloegen ze op de vlucht. Tijdens de achtervolging gooiden de mannen ook iets uit de auto. "We zijn nog aan het onderzoeken wat dat juist was, maar het zullen geen banenschillen zijn geweest", zegt Gijs Van Nimwegen van de Rotterdamse politie.

In de buurt van Rotterdam merkte de politie een auto met valse nummerplaten op. "Dat was voor mijn collega's de aanleiding om de auto aan de kant te zetten en de inzittenden te ondervragen," vertelt politiewoordvoerder Gijs Van Nimwegen. "Daar dachten de drie mannen duidelijk anders over, want ze gingen ervan door."

A12 en E19

De achtervolging begon in Rotterdam. De drie mannen staken de grens over via de A12 in Zandvliet en werden uiteindelijk pas op de E19 in Edegem gestopt met de hulp van verschillende Antwerpse politiewagens. De drie inzittenden werden opgepakt en zitten voorlopig in ons land in de cel.

Iets te verbergen

Tijdens hun vlucht gooiden ze ook iets uit het raam. "Als je eerst wegvlucht en dan iets uit het raam gooit, heb je duidelijk iets te verbergen. We gaan onderzoeken wat er juist weggegooid werd. Het zal in ieder geval geen bananenschil zijn geweest", zegt Van Nimwegen.

Meest gelezen