foto: Ann Cleuren

Bijzondere beloning: 10 warme maaltijden in ruil voor gestolen saxofoon

De zoon van theatermaker Danie Jordens belooft 10 warme maaltijden in ruil voor de saxofoon die 2 weken geleden bij hem thuis gestolen werd. Maar voorlopig heeft de oproep nog geen succes. 

Twee weken geleden werd er ingebroken bij theatermaker Danie Jordens in Hasselt. De dief had een bijzondere smaak. Zo nam hij een plooifiets mee maar ook een saxofoon. En over dat laatste is de artiest erg droevig. "Ik had de saxofoon al meer dan 20 jaar en ik heb hem nodig voor mijn voorstellingen", vertelde Jordens in de middaguitzending op Radio 2 Limburg. Hij heeft nu in de tussentijd een instrument dat hij kan lenen van een collega, maar dat is toch niet hetzelfde. Zijn saxofoon is een zeldzame saxofoon. "Het is een gebogen sopraansax van het merk Adams, hij zit in een bruine leren koffer." Maar het instrument heeft ook veel emotionele waarde. "Hij ging naar al mijn voorstellingen mee. En zo'n instrument wordt ook beter, hoe meer je erop speelt." 

Ik had de saxofoon al meer dan 20 jaar en ik heb hem nodig voor mijn voorstellingen

Waarom neemt een dief een saxofoon mee? Jordens heeft geen idee. "Zo'n instrument brengt niet veel op bij het doorverkopen, echt geen idee." De zoon van Jordens deed een oproep op sociale media en belooft de dief 10 warme maaltijden in ruil voor de sax. "Maar ik verwacht niet dat ik hem nog terug ga zien", zucht Jordens. 

Moeilijk jaar

2020 is zo een rampzalig jaar aan het worden, want ook heel wat voorstellingen vallen in het water door corona. "Heel het voorjaar zijn de voorstellingen geschrapt, en de hele zomer is ook verloren. Gelukkig hebben we hier en daar een voorstelling voor klein publiek. Nu donderdag spelen we in Lommel." En dat dus voorlopig met een geleende sax. 

foto: Ann Cleuren

Meest gelezen