Bornemse handelaars woedend over nieuw verkeersplan "Onze klanten gaan ergens anders winkelen"

De Bornemse handelaars zijn niet blij met het nieuwe verkeersplan dat sinds deze week wordt uitgetest. In dat plan staat de fietser centraal. De mobiliteit in Bornem is al jaren een heikel punt. Het gemeentebestuur kiest er nu voor om wel nog verkeer toe te laten in de Boomstraat, waar veel winkels gevestigd zijn, maar om doorgaand verkeer te ontraden. 

Maar handelaars zijn niet blij met het nieuwe verkeersplan. "De mensen gaan gewoon ergens anders winkelen. Dat zien we aan onze verkoopcijfers", zegt Sammy Van der Sype van Vape Company. "Het is een dramatische beslissing waarin we weinig inspraak gehad hebben."

Ook Elke Vierbergen van Jeba is boos over het nieuwe plan. "Wij zijn niet alleen boos, maar ook bang dat ons pand niet veel waard meer zal zijn. De klanten kunnen niet meer parkeren, dus ze gaan waarschijnlijk ergens anders winkelen", zegt ze.

Grotere acties

De handelaarsvereniging is van plan om nog verder actie te voeren. "We overwegen zeker ook grotere acties", zegt Elke Vierbergen. "Er is niet duidelijk gecommuniceerd en de handelaars zijn wanhopig. We hebben ook een petitie opgezet."

In een reactie laat burgemeester Kristof Joos van Bornem weten dat er in september een tussentijdse evaluatie komt van de testopstelling. In principe loopt de opstelling tot eind december. 

Meest gelezen