Radio 2

Brandweer redt jongeman uit hoge torenkraan in Gent

In Gent heeft de brandweer gisterenavond een negentienjarige jongeman uit Westrozebeke uit een torenkraan gered. De man klom zelf in de torenkraan op het Sint-Annaplein in Gent, een buurtbewoner belde de brandweer waarop zij hem kwamen bevrijden. De tiener bleef ongedeerd, maar is toch voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Het drukke Sint-Annaplein bleef ruim anderhalf uur afgesloten voor het verkeer.

Iets na 20 uur merkte een bewoner uit een appartementsgebouw plots een jongeman bovenaan de torenkraan. De student zat helemaal op het uiterste puntje van de kraan en kon geen enkele kant meer op. De brandweer probeerde eerst de ladderwagen uit te rollen, maar de kraan van 35 à 40 meter was te hoog. Uiteindelijk moest het RED-team, een team van getrainde alpinisten van de brandweer, de man naar beneden krijgen. Het team kon de man veilig op de begane grond brengen.

Tijdens de interventie sloot de politie het Sint-Annaplein af voor alle verkeer. De brandweer plaatste ook een dikke mat op de rijbaan voor het geval de reddingsactie toch zou mislopen. De student is voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Rond 21.45 uur is de rijbaan vrijgegeven.

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen