Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Braziliaanse president Bolsonaro getest op coronavirus

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro (65) heeft zich opnieuw laten testen op het coronavirus. Dat heeft hij bevestigd, nadat lokale media berichtten dat de president symptomen vertoont die worden geassocieerd met het virus. De resultaten van de test raken vandaag bekend.

Volgens Reuters zei Bolsonaro aan aanhangers dat hij zich in het ziekenhuis heeft laten testen, en dat een onderzoek alvast heeft aangetoond dat zijn longen in orde zijn.

Eerder hadden CNN Brasil en een lokale krant bericht dat de president symptomen vertoont die worden geassocieerd met het virus, zoals koorts. Bolsonaro zou ook aan CNN hebben bevestigd dat hij bepaalde symptomen vertoont.

Bolsonaro heeft herhaaldelijk de impact van het virus geminimaliseerd, ook al is Brazilië één van de meest getroffen landen wereldwijd door het virus. Het land telt 1,6 miljoen bevestigde infecties, en meer dan 65.000 overlijdens als gevolg van het virus.

Meest gelezen