hdw

Geen les meer op woensdag bij Katholieke Scholengroep in Vilvoorde: "Afstandsonderwijs is niet haalbaar"  

De leerlingen van de Katholieke Scholengroep in Vilvoorde krijgen volgend schooljaar op woensdag geen les. Dat is in de praktijk niet haalbaar, zegt de algemeen directeur. Om dat te compenseren zullen de andere lesdagen langer worden.

In Vilvoorde krijgen de leerlingen van de Katholieke Scholengroep vanaf september geen les op woensdag. Dat heeft de scholengroep in een brief aan de ouders en leerlingen laten weten. Als de situatie onder de coronamaatregelen zo blijft, starten de drie scholen van de groep onder code geel en dat houdt in dat ze op woensdag niet naar de school hoeven te komen. 

"Minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) had voorgesteld om op woensdag afstandsonderwijs te organiseren, maar dat is in de praktijk niet haalbaar voor onze scholengroep", zegt algemeen directeur Johan Vanengelant.  "Het probleem ligt bij de vaklokalen.  We beschikken over onvoldoende vaklokalen om alle lessen in die lokalen op de andere vier dagen te laten doorgaan". 

Langere lesdagen

"Het gevolg van een vierdagenweek is wel dat de lesdagen op de andere dagen langer zullen duren. Concreet kunnen de lessen om 8.20 beginnen en eindigen om 17 uur. Voor de eerste graad gaan we de lessen zo normaal mogelijk laten verlopen. Voor de tweede en derde graad zullen de lesdagen wat langer duren. We begrijpen wel dat deze ingreep voor sommige ouders ook een invloed heeft op hun privé-leven en dat het geen ideale oplossing is, maar we hopen op enig begrip. Het is ook de bedoeling om dit uurrooster het volledig schooljaar aan te houden, ook al zouden we overschakelen op code groen", aldus nog directeur Johan Vanengelant. 

Meest gelezen