Historisch Stadhuis van Leuven opent vrijdag opnieuw de deuren: “Voltreffer gegarandeerd”

Vanaf 10 juli opent het historisch stadhuis van Leuven voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis opnieuw de deuren. Om de veiligheid te garanderen, moeten de bezoekers zich wel aan een aantal maatregelen houden. Groepen blijven beperkt tot acht personen per gids en een mondmasker dragen is verplicht.

Het toerisme komt stilaan terug op gang. Daarom opent het Historisch Stadhuis van Leuven opnieuw de deuren voor het publiek. “We merken dat er heel veel vraag is om het stadhuis opnieuw te openen”, zegt schepen van Toerisme Denise Vandevoort (sp.a). “Door de lockdown moesten we de deuren sluiten voor de bezoekers. Hierdoor zijn we al bijna vier maanden dicht omdat we geen groepen mochten rondleiden. Maar vanaf 10 juli kan het dus weer en we zijn er zeker van dat het een voltreffer gaat zijn."

Maatregelen

Elke dag is er een rondleiding vanaf 15 uur in het Nederlands. In het weekend kunnen de bezoekers ook een rondleiding volgen in het Engels. Wie het stadhuis wil bezoeken, zal zich wel aan een aantal maatregelen moeten houden. “Om de veiligheid te garanderen blijven de groepen beperkt tot acht personen per gids. Ook is het de bedoeling dat iedereen een mondmasker draagt”, aldus Vandevoort.

Stadhuis in het klein

Daarnaast kunnen de bezoekers ook een miniatuurversie van het iconische gebouw kopen aan het onthaal van de toeristische dienst. “Het is een handgemaakte miniatuurversie van het stadhuis die je zelf nog in elkaar moet steken. Snel zijn is de boodschap want het aantal exemplaren is beperkt”, vertelt de schepen van Toerisme.

Vandevoort is alvast zeer tevreden dat het stadhuis de deuren opnieuw kan openen. “Het stadhuis is het icoon van de stad Leuven. Het is een van de mooiste gotische stadhuizen ter wereld. We zijn dus enorm blij dat we het gebouw terug mogen openstellen voor de bezoekers.” 

Meest gelezen