Hogeschool PXL levert oorkondes voor verpleegkundigen aan huis met ziekenwagen

De Hogeschool PXL in Hasselt heeft een oorkonde voor de afgestudeerde verpleegkundigen aan huis geleverd, met een oude ziekenwagen. Ze kregen allemaal een bord voor aan het raam met daarop de tekst 'Hier woont een zorgheld'. 

De verpleegkundigen die nu afstuderen, zijn de eersten van de nieuwe lichting die de lange opleiding van 4 jaar hebben gevolgd. "Omdat het zo'n unieke lichting is, wilden we daar iets speciaals voor doen", vertelt opleidingshoofd Roald Nelissen van de PXL. 

Kersvers verpleegkundige Sofie de l'Arbre uit Hasselt is heel blij met het verrassingsbezoekje. "Ik had niet verwacht dat de school nog iets zou organiseren voor ons, door de coronamaatregelen". Het bord aan de gevel heeft intussen veel bekijks. "Veel mensen stoppen omdat ze denken dat het huis te koop staat. En als ze de tekst dan lezen, dan vinden ze het een heel mooi gebaar."

Veel voorbijgangers stoppen hier nu, omdat ze denken dat het huis te koop staat

Sofie de l'Arbre

De studenten verpleegkunde hebben de voorbije maanden ook meegedraaid op de Covid 19-afdelingen in de ziekenhuizen. "Dat heeft me echt niet ontmoedigd", vertelt Sofie. "Ik heb veel geleerd op die afdeling. Van sommige situaties was ik wel aangedaan. Maar ik heb er geleerd om mijn mannetje te staan." 

"Onze zorgstudenten waren een echte meerwaarde voor de ziekenhuizen tijdens de coronacrisis", benadrukt Nelissen.  "Het zijn zorghelden en de buitenwereld moet dat weten!"

Meest gelezen