Huis met tuin opnieuw in trek in Limburg: "Zelfs balkon of terras is te klein"

Door de coronacrisis en de lockdown is er opnieuw een grote vraag naar woningen met een tuintje. Zowel huurders als kopers zijn er naar op zoek. Dat blijkt uit een kleine rondvraag bij Limburgse immokantoren.

Woningen met een tuintje zijn weer in. En dat was de voorbije jaren heel anders. Meer en meer mensen zagen op tegen het vele werk dat een tuin met zich meebrengt. Maar de lockdown van de afgelopen maanden heeft heel wat kandidaat-kopers en -huurders op andere ideeën gebracht. Verschillende Limburgse immokantoren krijgen nu heel wat mensen binnen die hun appartement of woning zonder tuin wil inruilen voor een woning met tuin. Marleen Caulier, makelaar in Hasselt voelt die trend heel duidelijk : "Veel mensen hebben de voorbije maanden tijdens de lockdown vastgezeten tussen vier muren en willen dat niet meer. Zelfs een balkon of terras vinden ze te klein. Een huis met tuin is opnieuw de norm geworden."

Overaanbod appartementen

De zoektocht naar huizen met een tuin is ook moeilijker geworden. Bouwpromotoren hebben de voorbije jaren vooral ingezet op appartementen. "En daardoor dreigt daar nu een overaanbod," zegt Marleen Caulier, "alleen de appartementen op de gelijkvloerse verdieping met tuin gaan vlot van de hand."

De coronacrisis heeft volgens haar nog een ander effect op de vastgoedmarkt. Door de grote onzekerheid kiezen heel wat mensen opnieuw voor een huurwoning.

Meest gelezen