Comillfo

Vlaams-Brabantse kringwinkels starten met webshop: online kopen is booming business  

Goed nieuws voor wie graag tweedehands koopt, want vanaf vandaag moet je daar je kot niet meer voor uit. Voortaan kan je ook een uitgebreid aanbod aan originele tweedehands spullen online kopen. Vandaag lanceren 37 Kringwinkels in Vlaanderen kringshop.be, daarbij ook alle Vlaams-Brabants Kringwinkels.

Klanten shoppen meer en meer via internet. Zeker tijdens de lockdown toen de winkels gesloten waren, piekte de online verkoop in de webshops.  Dat heeft er ook mede voor gezorgd dat alle kringloopwinkels in Vlaams-Brabant nu hun aanbod ook online aanbieden. De meeste artikelen kan je vanaf vandaag terugvinden op de website kringshop.be. Daarop kon je al tweedehandsspullen terugvinden uit de kringloopwinkels in het Hageland maar nu sluiten ook de andere kringloopwinkels aan.

Het is meteen ook een goede zaak voor de werknemers van de winkels zegt Jana Pulinckx van de kringshop: "We geven werk aan mensen die weinig of geen kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Ook voor wie het bijvoorbeeld fysiek moeilijker heeft in onze sorteerafdeling maar toch nog willen meewerken in de kringwinkel, is het het een heel nieuw traject. Zij kunnen bijvoorbeeld administratief de kringshop mee helpen opstarten, en zo het online-gebeuren leren kennen. Om daarna een job op de gewone arbeidsmarkt te vinden in die sector."

Op Kringshop.be vind je voorlopig vooral kleinere spullen, voor meubels moet je voorlopig nog wel in de winkels zelf zijn.

Meest gelezen