Radio 2

Enorme muurschildering op Jessa Ziekenhuis in Hasselt moet coronaleed verzachten 

Twee kunstenaars zijn een enorme muurschildering aan het maken op de gevel van het Jessa Ziekenhuis in het centrum van Hasselt.  Het werk is een onderdeel van het Street Art Festival. 

De coronapandemie laat de organisatoren van zomerfestivals zoeken naar creatieve oplossingen om hun evenementen door te kunnen laten gaan. Dat is niet anders voor het Street Art Festival in Hasselt dat dit jaar aan zijn tiende editie toe is.  Geen muzikanten met publiek dit jaar, maar kunst zal er wel te zien zijn, de hele zomer lang.

Ik probeer de coronacrisis subtiel, zonder mondmasker uit te beelden

Bart Smeets, kunstenaar

De muurschildering op de gevel naast de spoedafdeling is een eerbetoon aan het personeel van het ziekenhuis, legt kunstenaar Bart Smeets uit. "Ik ben gegaan voor een beeld van een hand die een kind vasthoudt. Daarmee probeer ik de coronacrisis op een subtiele manier uit te beelden, zonder mondmakser. Het gaat om het lichamelijk contact dat we allemaal hebben moeten missen."  

Het is droog en de zon schijnt, daardoor kan Smeets goed doorwerken. En ook al is het werk nog niet af, de mensen reageren er positief op. "Ze vinden het nu al knap, dus ze zullen wel tevreden zijn als het helemaal klaar is. Ik ben sowieso voor een tijdloos ontwerp gegaan. Dan mag het er hopelijk lang blijven opstaan." 

Meest gelezen