Foto federale politie

UPDATE: verdwenen verwarde man teruggevonden met 5-jarig dochtertje

In Eeklo zijn een verwarde man en zijn 5-jarig dochtertje teruggevonden na een zoektocht door de lokale politie en een tip van een inwoner uit Lievegem. De man verdween dinsdagochtend 7 juli met zijn dochtertje. De 41-jarige man is verward. 

De man moest deze ochtend naar het ziekenhuis voor een controle. Toen het medisch team bij hem thuis stond, raakte hij in de war en vluchtte. Hij verdween rond 06.30 van zijn woning in Eeklo. Hij had zijn 5-jarig dochtertje Noémie bij zich. Elk spoor van het koppel ontbrak. De politie zette zelfs een helikopter in om hen terug te vinden. 

Zoektocht

De lokale politie zocht eerst in provinciaal domein Het Leen, waar de man vlakbij woont, en in de directe omgeving van zijn woning. Na een tip van een inwoner in Lievegem kon de politie de twee uiteindelijk vinden. De getuige had de vader en zijn kind op straat zien lopen. Toen de agenten ter plekke kwamen, wilde de man opnieuw wegvluchten. Hij verzette zich ook hevig tegen de politie. Voorlopig houdt de politie hem in een cel om hem te kalmeren. Het parket zal beslissen of de man aangehouden wordt en of er al dan niet een psychologisch onderzoek moet gebeuren. Het dochtertje is ondertussen veilig en wel bij haar mama. 

Meest gelezen