Schepen Patrick Princen en gemeenteraadslid Rina Rabau op een gevelbankje in Mechelen

Stad Mechelen biedt gratis gevelbanken en picknicktafels aan: "Voor een socialere thuisvakantie"

De stad Mechelen geeft enkele tientallen gevelbanken en picknicktafels weg aan haar inwoners. Deze zomervakantie zullen er veel mensen hun vakantie thuis doorbrengen. Mechelen wil die "staycation" dus gezelliger en socialer maken. "Het is belangrijk dat we elkaar genoeg zien", zegt schepen Patrick Princen (Groen).

In totaal heeft Mechelen 40 gevelbanken en 10 picknicktafels ter beschikking. "Je mag ze zelf installeren maar je kan ook aan de gemeente vragen om ze gratis te komen zetten", zegt schepen Patrick Princen. "Als je de bank graag verplaatst of wegzet, kan je ze ook inklappen."

Mensen dichter bij elkaar

Het idee achter de actie is om buren dichter bij elkaar te brengen. "Door het coronavirus blijven er veel mensen deze zomer thuis. Door een picknicktafel of bank te zetten in de straat, leer je misschien wel leuke mensen kennen", zegt Princen.

De gevelbanken zijn 150 centimer lang en zijn dus net coronaproof

Patrick Princen (Groen)

Om ze te bestellen, moet je wel minstens twee andere gezinnen overtuigen. "Je kan samen met je buren een gevelbank bestellen via de stad. De gevelbanken zijn 150 centimeter lang. Ze zijn dus net coronaproof", lacht de schepen. 

Meest gelezen