"Toope tegoare": graffiti aan Kortrijks woonzorgcentrum brengt ode aan verbondenheid tijdens corona

In Kortrijk werkt een graffitikunstenaar deze week aan een bijzondere muurschildering aan het woonzorgcentrum De Pottelberg. Het moet een ode worden aan de solidariteit die heel wat mensen hebben ervaren tijdens de coronacrisis. 

"Toope tegoare" prijkt nu al op de muur langs de Pottelberg, vlakbij de Condédreef in Kortrijk. 2 verstrengelde handen wijzen op de verbondenheid die er was tijdens de coronalockdown. Ook de Kortrijkse Broeltorens zijn al goed zichtbaar. Het kunstwerk is een project van het woonzorgcentrum, de stad Kortrijk en Art and Music Stories.

Er komen op de muur nog 2 portretten van een medewerker van het woonzorgcentrum en een paar dat in De Pottelberg verblijft. Wat verderop komt dan ook nog een portret van de Duitse muziekmaker Florian Schneider, beter bekend als 1 van de stichters van de muziekgroep Kraftwerk. De man stierf op 73-jarige leeftijd  tijdens de coronalockdown. Zijn portret zal vergezeld worden van 1 van zijn muziekteksten over alleen zijn. Op die manier worden graffitikunst en muziek in een verhaal over de coronaperiode gecombineerd.

Meest gelezen