Radio 2

Vlaams-Brabantse uitbaatster van B&B in Spanje: "Foute berichtgeving over Spaanse coronacrisis in België is niet eerlijk. Mensen annuleren reservering"

Kathy Verbeeck uit Dworp bij Beersel  is niet te spreken over de berichtgeving in  België rond de coronaverspreiding in Spanje. Ze noemt de berichten foutief en oneerlijk.  Belgen zijn afgeschrikt en annuleren hun reservering. Kathy en Guy verhuisden naar Spanje en hebben een B&B in Benissa aan de Costa Blanca. 

Kathy Verbeeck  en Guy Demunter baten al zes jaar een B&B uit in Spanje.  Ze waren maanden dicht wegens de coronacrisis. Sinds vrijdag zijn ze opnieuw open. "Bij ons valt het deze week tamelijk goed mee", zegt Kathy via de telefoon vanuit Spanje aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "We zijn nu volgeboekt. We zijn relatief tevreden. De voorbije maanden waren natuurlijk heel zwaar."

Angst

Kathy maakt zich na de moeilijke lockdown opnieuw zorgen. "Door de Belgische berichtgeving over de nieuwe coronahaarden in Spanje zitten we weer met angst", vertelt Kathy. "De mensen beginnen opnieuw te annuleren. Ik had gisteren al twee annulaties. Enkel en alleen door de berichten in België."

Foutief en oneerlijk

Kathy is verbolgen over hoe er in ons land over de coronacris in Spanje wordt bericht. Ze begrijpt niet dat België het reisadvies voor Spanje op oranje heeft gebracht. "Code oranje voor heel Spanje is gewoon buiten alle proporties", aldus Kathy. "De twee plaatsen waar een nieuwe lockdown geldt zijn twee kleine puntjes op de kaart van Spanje.  Als je facebook bekijkt , dan is het alsof België Spanje viseert. Dat doet ons geen deugd.  We begrijpen het niet. Dat is niet eerlijk!"

Weinig besmettingen

De B&B van Kathy ligt in Benissa aan de Costa Blanca, dat is ver van Catalonië en Galicië, waar de nieuwe uitbraken zijn vastgesteld. "In onze streek waren er erg weinig besmettingen en doden", onderstreept Kathy. "De mensen hielden zich ook zeer strikt aan de regels. We kregen daarvoor zelfs felicitaties van de Spaanse premier. We zijn nog altijd zeer voorzichtig en dragen indien nodig een mondmasker en handschoenen. We voelen ons dan ook geviseerd door de foute berichtgeving in BelgIê."

Meest gelezen