Zomerscholen in Leuven zijn populair: "Zowel scholen als leerlingen vragende partij"

De stad Leuven gaat ook de komende jaren zomerscholen organiseren. In een zomerschool combineren jongeren tijdens de vakantie herhaling van leerstof met sport en spel.  Het initiatief is populair, nu veel kinderen door de coronacrisis de school enkele maanden moesten missen.

De laatste twee weken van augustus gaan er in Leuven enkele zomerscholen open voor leerlingen van het secundair onderwijs. Die focussen op drie grote vakken: wiskunde, Frans en Nederlands. Daarom is nu al beslist om de formule ook de komende jaren aan te bieden, zegt de schepen van onderwijs in Leuven, Lalynn Wadera: "We voelen wel dat de scholen vragende partij zijn, en dat heel wat leerlingen daar in de zomervakantie wel gebaat mee zijn. Dus hebben we ook voor de komende jaren voldoende budget ingeschreven om die zomerscholen te kunnen organiseren."

Na deze zomervakantie volgt er een eerste evaluatie zegt Wadera: "We gaan evalueren of deze vorm goed is, of dat we misschien op een andere manier of gecombineerd met andere ondersteuning nog kunnen uitbreiden."

Vrijwilligers gezocht

De zomerscholen zijn erg geliefd; momenteel zijn er al ruim 100 inschrijvingen en daarom is de stad nog op zoek naar heel wat vrijwilligers die les kunnen geven. Heb je ervaring met lessen wiskunde, Nederlands en Frans in het middelbaar, dan kan je je kandidaat stellen via de website van de stad.

Meest gelezen