Facebook: KVK Tienen

Amateurvoetbalclubs zijn boos:"Wij vrezen minder supporters nu profclubs op onze uren spelen"

Volgend seizoen gaan de profclubs in ons land vaker in de namiddag spelen. De lagereklassers reageren ontgoocheld op het nieuws. "Er wordt totaal geen rekening met ons gehouden", klinkt het. 

In de hoogste klasse van het Belgische voetbal staan vanaf volgend seizoen ook matchen geprogrammeerd op zaterdag om 16.15 uur en op zondag vanaf 13.30 uur.  De uren waarop normaal ook heel wat amateurclubs in ons land een wedstrijd spelen. Zij reageren ontgoocheld op de nieuwe voetbalkalender. 

Minder supporters

Bij KVK Tienen, dat pas gepromoveerd is naar de eerste klasse van het amateurvoetbal, vreest men minder supporters. "Wij vinden dat een spijtige zaak", zegt voorzitter Johan Vos. "Als er op hetzelfde moment gespeeld wordt bij OH Leuven of in Sint-Truiden, dan vrezen wij dat we een aantal supporters gaan verliezen aan die wedstrijden. Ik stel vast dat wij nu al jaren vergeten worden, en dat wij maar moeten leren leven met wat er hogerop beslist wordt." 

Er wordt geen rekening gehouden met het amateurvoetbal

Guy Van Weyenberge, voorzitter Diegem Sport

 Diegem Sport, voetbalclub in tweede amateursklasse, sluit zich hierbij aan. "Ik veronderstel dat het vooral de mensen van het nieuwe tv-contract zijn die bepalen wanneer de wedstrijden worden gespeeld", aldus voorzitter Guy Van Weyenberge. "Zij houden absoluut geen rekening met het amateurvoetbal."

Ook bij voetbalclub Aarschot reageert men verbaasd. "Ik ben verrast dat die beslissing zo snel is genomen", zegt voorzitter Dimitri Van Camp. "Het gaat een aanpassing zijn voor alle clubs op provinciaal niveau en zeker voor de bezoekers, die het gewoon waren om na de wedstrijd in provinciale, aansluitend te kijken naar een match op televisie." 

Meest gelezen