Radio 2

Antwerp Pride zonder parade, maar met meer regenboogvlaggen én een online televisiekanaal

De Antwerp Pride, het jaarlijkse evenement van holebi's en transgenders, zal dit jaar heel anders verlopen. Door corona komt er geen parade door de Antwerpse straten, maar er komen wel enkele andere activiteiten en meer regenboogvlaggen. Op een nieuw online televisiekanaal zullen ook reportages en kortfilms te zien zijn.

Het coronavirus stuurt ook de plannen van de Antwerp Pride, het jaarlijkse evenement van holebi's en transgenders, in de war. Het tweede weekend van augustus wordt er één zonder parade en grote feesten. Er is wel plaats voor tentoonstellingen en debatten, met aandacht voor de coronamaatregelen. De stad en de winkelverenigingen zullen ook meer regenboogvlaggen uithangen dan anders.

Bovendien komt er langs het parcours van de parade een bijzondere wandeling. "Die loopt van het Sint-Jansplein tot aan de Zuiderdokken, langs 13 portretten", zegt Wilfried Eetezonne van de Antwerp Pride. "Daarbij horen 13 verhalen van 13 bijzondere mensen. Op die manier kunnen de mensen de paraderoute toch wandelen tot aan het M HKA-museum. Daar loopt de bijzondere tentoonstelling "Together" die ze dan meteen kunnen bezoeken."

Speciaal voor deze editie komt er ook een tijdelijk online televisiekanaal, Antwerppride.tv. Daarop zullen reportages en kortfilms te zien zijn.

Meest gelezen