Ballonvaart voor zorgpersoneel AZ Diest als bedankje voor hun strijd tegen corona

In Diest zijn dinsdagavond een 30-tal verplegers en dokters van het AZ in Diest van de grond gegaan. De manier van ballonvaarder Kris Houtmeyers uit Molenstede om het zorgpersoneel te bedanken voor al het zware werk dat ze al geleverd hebben in de strijd tegen het coronavirus.

Ballonvaarder Kris Houtmeyers uit Molenstede doet met z’n bedrijf Step In Balloons ballonvaarten. Ook hij werd getroffen door de coronacrisis. En toch liep hij al een poosje met het idee rond om de mensen uit de zorgsector te bedanken voor het harde werk: “Die mensen doen zoveel voor ons. En ik had twee nieuwe ballonnen in bestelling. Daarom had ik me voorgenomen dat zodra ik terug mocht gaan varen met de twee nieuwe ballonnen, ik de mensen uit de zorgsector van het AZ Diest zou meenemen.” 

Veiligheid boven alles

Een ballonvaart is een unieke ervaring, maar ook voor het vertrek werden de nodige veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Zo kregen de 30 personen mondmaskertjes en handschoenen,  en moesten de handen ontsmet worden: “Dat is nu het nieuwe normaal”, zegt Houtmeyers. “Ik heb ondertussen zo een aantal vluchten gedaan en dat is perfect te doen. Je kan ten volle genieten.” 

De reacties van het zorgpersoneel die met Kris dinsdagavond mee de lucht in mochten, waren overweldigend: "We hebben heel veel gezien, maar het leukste vond ik de stilte daarboven. Mensen hadden in een wei ook AZ Diest geschreven. We zijn dicht tegen de grond gebleven, en dat was eigenlijk een heel mooi uitzicht. En we hadden geluk met het weer, het was zacht. Het was ook warm in de ballon met die hete luchtvlammen."

We leken wel allemaal Sinterklaasjes in een ballon met onze witte handschoenen aan

Ook voor andere zorgverleners was het de eerste keer: "De reacties van de mensen aan de grond waren leuk: iedereen wuiven, en wij allemaal terugwuiven en dat zag je natuurlijk goed want we hadden witte handschoenen aan. We leken wel allemaal Sinterklaasjes in een ballon.”

De dankbaarheid bij het zorgpersoneel was duidelijk van de gezichten af te lezen: "Een prachtige ervaring, heel mooi dat we dat cadeau gekregen hebben. Het was toch een bedanking voor het harde werk dat we geleverd hebben. Het stond al langer op het verlanglijstje en dit nu cadeau krijgen is helemaal te gek.”

Meest gelezen