Bevrijdingstunnel afgesloten richting Brussel: "Slippende vrachtwagen raakte zowel linker- als rechterkant"

In Antwerpen is de Bevrijdingstunnel tussen de Antwerpse ring en de A12 volledig afgesloten na een zwaar ongeval. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Een vrachtwagen is er in nog onduidelijke omstandigheden beginnen te slippen en heeft zowel de linker- als de rechtertunnelwand geraakt, met een grote ravage tot gevolg. De hinder zal er waarschijnlijk van lange duur zijn.

Het ongeval gebeurde rond 10.15 uur. De bestuurder van de vrachtwagen zat na afloop gekneld in zijn cabine en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. "Er zal een takeling moeten gebeuren, wat gezien de omstandigheden in de tunnel niet evident is", zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. "We moeten ook heel wat puin opruimen en er is mogelijk schade aan de tunnelinfrastructuur."

Het Verkeerscentrum raadt ten sterkste aan de omgeving de komende uren te vermijden en over langere afstand van Antwerpen naar Brussel voor de E19 te kiezen.

Meest gelezen