Brusselse brandweer moet meisje losknippen uit lederen schommelzitje

De brandweer van Brussel heeft gisteren een meisje van zeven jaar gered uit een lederen schommel. Het meisje kwam vast te zitten en geraakte er zonder professionele hulp niet meer uit.   

De brandweer van Brussel werd gisterenmiddag opgeroepen voor een  opmerkelijke interventie. Op een speelpleintje in Anderlecht kwam een 7-jarig meisje vast te zitten in een schommel voor peuters. "Wij werden rond 13.00 uur opgeroepen omdat er een meisje van 7 jaar gekneld zat met haar beentjes in een schommel, een soort van lederen broekschommel waar de kindjes in vastzitten zodat ze er niet kunnen uitvallen", vertelt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer.

Doordat de beentjes van het meisje opgezwollen waren, raakte ze er niet zonder hulp uit. "We hebben het leder moeten opensnijden en dan pas konden we het meisje bevrijden. Ter plaatse is ze onderzocht door de aanwezige arts, gelukkig was hospitalisatie niet nodig. Het meisje is er met de schrik van afgekomen."

Meest gelezen