Radio 2

Burgemeester Tienen over militair domein Goetsenhoven: "Te slechte staat, hier komt geen asielcentrum"

Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) van Tienen zegt dat er geen opvangcentrum voor asielzoekers komt op het vliegveld van Goetsenhoven.  Mensen van Fedasil hadden het vliegveld bezocht in hun zoektocht naar mogelijke locaties voor de opvang van asielzoekers.

Recent bracht Fedasil een bezoek aan het voormalig militair domein van Goetsenhoven. Dat werd opgemerkt door enkele mensen van de vliegclubs die actief zijn op het terrein. Fedasil kwam het terrein en de gebouwen van het vliegveld inspecteren. Lies Gilis van Fedasil bevestigt dat. "We zijn al sinds de zomer van 2018 op zoek naar opvangplaatsen", aldus Gilis. "Een team van Fedasil bracht een bezoek aan het vliegveld van Goetsenhoven. Dat is één van de tientallen mogelijke pistes die we onderzoeken."

Geen opvangcentrum

Burgemeester Katrien Partyka van Tienen nam ondertussen al contact op met Fedasil. Daar vernam ze dat er geen opvangcentrum voor asielzoekers in de Tiense deelgemeente Goetsenhoven komt. "Het terrein en de gebouwen van het vliegveld zijn in te slechte staat", zegt Partyka.  "Het vliegveld van Goetsenhoven is dan ook definitief geschrapt van de lijst." Fedasil is genuanceerder. "De kans is zeer reeël dat er hier geen opvangcentrum komt. Maar we moeten alle opties bekijken, zo ook het militair domein in Goestenhoven", zegt Gilis van Fedasil.

Meest gelezen