FNG en Brantano tot oktober beschermd tegen schuldeisers

FNG, het modebedrijf boven onder meer de winkels Brantano en Fred & Ginger, is drie maanden beschermd tegen zijn schuldeisers. Dat heeft de ondernemingsrechtbank van Mechelen beslist.

FNG gaat gebukt onder een zware schuldenlast. Daarom kondigde het bedrijf eind juni een zware herstructurering aan: 30 winkels van Brantano en alle 17 winkels van Fred & Ginger sluiten. Daarbij verdwijnen 287 banen. Tegelijk vroeg FNG bescherming tegen de schuldeisers voor drie van zijn dochtervennootschappen: Brantano, Market Retail Belgium en FNG International. Het modebedrijf wil de bescherming gebruiken om de herstructurering door te voeren.

De ondernemingsrechtbank van Mechelen stemt in met de vraag om bescherming, die loopt tot 5 oktober.  Tijdens deze periode, die kan worden verlengd, zal een reorganisatieplan worden opgesteld, dat aan de schuldeisers ter stemming zal worden voorgelegd, meldt FNG in een persbericht. Dat reorganisatieplan moet klaar zijn tegen 4 september. Op 29 september zullen de schuldeisers hierover stemmen.

FNG noemt de beslissing van de rechtbank "een nieuwe positieve stap in de redding van de FNG-groep". Vorige week werd Paul Lembrechts, de voormalige gedelegeerd bestuurder van de VRT, aangesteld als nieuwe CEO van FNG. Op die manier verdween de oude top, waaronder de oprichters Anja Maes en Manu Bracke, naar de achtergrond. Eerder moest ook de derde oprichter,  Dieter Penninckx, om gezondheidsredenen een stap opzij zetten.

Meest gelezen