Belga

Heropening bioscoop verloopt niet vlot: "Helft van het bezoekersaantal van vorig jaar"

Sinds een week mogen de bioscopen weer hun deuren openen, maar het bezoekersaantal is nog niet zoals het was voor de coronacrisis. In UGC Lommel is er nog niet de helft van het aantal bezoekers van vorig jaar een film komen kijken.

Vorige week zijn nieuwe versoepelingen doorgevoerd in de maatregelen tegen het coronavirus. Een van die versoepelingen was dat de bioscopen terug bezoekers mogen ontvangen. Maar het aantal bezoekers is nog niet zoals het vorige jaren was. "Ik zit nog niet aan de helft van de cijfers van vorig jaar" zegt Sigurd Thomassen van UGC Lommel. 

Men moet de stap durven zetten om terug een film te komen kijken
Sigurd Thomassen, UGC Lommel

Bioscoopervaring nog steeds dezelfde

Er zijn nochtans geen veranderingen in de bioscoopervaring voor bezoekers. Naast een plexiglas aan de balie en lijnen die de looprichting aangeven zijn er geen veranderingen in de bioscoop van Lommel. Het was voor sommigen misschien nog wat onwennig de eerste week maar de boodschap die Sigurd wil meegeven is duidelijk: "Men kan weer op een veilige manier naar de bioscoop komen, en dan zal men wel opmerken dat het allemaal goed meevalt." In de zaal zelf zit je op veilige afstand van elkaar, dus ook daar worden de maatregelen nageleefd.

Kinepolis Hasselt

Kinepolis Hasselt is toch tevreden over de opkomst van de voorbije week. "We zien een heel divers publiek van zowel families, tieners en ouderen naar de bioscoop komen" aldus Anneleen van Troos, woordvoerder van Kinepolis. De klanten volgen er goed de maatregelen en beoordelen de veiligheid in de bioscoop positief.

Meest gelezen