Google

Jeugdverblijf in Oudenaarde krijgt 35.000 euro om extra sport -en speelterreinen aan te leggen

Jeugdverblijf Moerashuis in Oudenaarde krijgt 35.000 euro om extra sport- en speelterreintjes aan te leggen. Het verblijf is een van de 7 jeugdverblijven die geld krijgen van Vlaams minister voor toerisme Zuhal Demir (N-VA). 

"We zijn heel erg tevreden met het extra geld. We hadden een aanvraag ingediend om een sportterreintje te kunnen aanleggen. Dat is echt nodig. Gelukkig krijgen we nu deze financiële steun want zonder zouden we dit niet kunnen realiseren", zegt directeur Hendrik Vandermarliere van jeugdcentrum Moerashuis in Oudenaarde. "We gaan extra sport- en speelterreinen aanleggen bij het jeugdcentrum."

Met het geld gaan we extra sport -en speelruimte aanleggen. Zonder het geld zouden we dat echt niet kunnen doen
Directeur Hendrik Vandermarliere van het Moerashuis

100.000 euro in totaal

Vlaams minister voor toerisme Zuhal Demir investeert bijna 100.000 euro in 7 erkende jeugdverblijven. De subsidies zijn bedoeld om de verblijven kindvriendelijker, brandveiliger of moderner te maken. Het Moerashuis aan de Donkvijver in Oudenaarde krijgt het grootste bedrag, bijna 35.000 euro. "Het geld kunnen we goed gebruiken. Het is een welkom duwtje in de rug in deze coronatijden", zegt directeur Hendrik Vandermarliere.

Sport tijdens nat weer

Het jeugdcentrum ligt vlak aan het Donkvijver in Oudenaarde. Een omgeving die wel eens last kan ondervinden als het nat weer is: "Er zijn hier veel avontuurlijke plekjes aan het Donkvijver. Maar als het regent, is er ook veel modder. Dus zijn we eigenlijk op zoek naar een mogelijkheid om sportieve activiteiten te kunnen doen op een verharde ondergrond, ook als het regent. Nu kunnen we een echt sportterrein aanleggen", zegt Vandermarliere tevreden. 

De werken op de site zullen normaal gezien starten in het najaar. "We moeten de precieze data nog afwachten gezien de huidige situatie met het coronavirus."

Meest gelezen