Kamping Kontakt

Vakantie in eigen stad: Kamping Kontakt trekt door deelgemeenten van Leuven

Leuvenaars die deze zomer hun vakantie in eigen stad willen doorbrengen kunnen daarvoor terecht bij Kamping Kontakt. Voor deze tweede editie trekt de stadscamping naar de verschillende deelgemeenten van Leuven. 

In tijden van corona is vakantie in eigen stad des te belangrijker. Kamping Kontakt staat klaar om de Leuvenaars op te vangen. Na een succesvolle eerste editie op de Philipssite vorig jaar, reist de stadscamping deze zomer rond in elke deelgemeente voor een lang weekend vol vakantiegevoel, dus zowel in Wijgmaal, Wilsele, Kessel-lo, Heverlee als Leuven zelf.

Heuvelhof

“We gaan van start in het Heuvelhofpark in Kessel-Lo, van 16 tot 19 juli", zegt communicatiemedewerker Ana Schultze. "Deze gezellige groene oase wordt al eens over het hoofd gezien, maar krijgt dankzij Kamping Kontakt de aandacht die het verdient. De dagen vullen we met lekker eten en zonnige activiteiten zoals concerten en workshops." 

De schaduwrijke locatie leent zich perfect voor een yogasessie, een initiatie spikeball, een dansworkshop en een intiem akoestisch concert. Dagelijks kan je een ontbijtbox of picknickpakket bestellen, en op zondag mag het wat luxueuzer zijn met een brunch. Een mobiele pizzaoven wordt warm gestookt om hongerige bezoekers te voeden. Op andere avonden is er een barbecue of wordt er uitgebreid gekookt. 

Toegankelijkheid

Op elke plek wordt coronaproof overnacht in tipi’s, gezellige tentjes die de organisatie voor kampeerders klaarzet. “Er is zeker veel aandacht voor sfeer en kwaliteit, maar toegankelijkheid staat altijd centraal. Kamping Kontakt is bovenal een ontmoetingsplaats,” vertelt initiatiefnemer Nele Verduyn. “We werken bijvoorbeeld samen met de UiTPAS om kansengroepen een mooie vakantie aan te kunnen bieden.”

Kampeerders kunnen een tent reserveren via www.kampingkontakt.be. Het is door de coronamaatrgelen niet mogelijk om een eigen tent mee te brengen en de plaatsen zijn beperkt.

 

Meest gelezen