bvba EFO NEWS-Ter Zwaanhoek 77-8400 Oostende(BELGIUM)

Oostende eert de zorgkundigen met een nieuwe verdwaalpaal: "Het is een zeemoji met een mondmasker" 

Op het Klein Strand van Oostende zijn twee nieuwe figuren van strandpalen voorgesteld. Door die strandpalen met figuren lopen kinderen minder snel verloren. Op de ene strandpaal, of verdwaalpaal zoals die ook worden genoemd, staat een spookje, het andere gaat recht naar het hart, want het is een ode aan de verpleegkundigen in de coronatijd. 

Deze zomer trekt kustexpert Stefaan Struyve uit Oostende elke dag voor Radio 2 langs de kustlijn op zoek naar grote en kleine nieuwsverhalen. Van Knokke-Heist tot De Panne: hij gaat op zoek naar mensen die de zomer aan de kust maken.

Oostende heeft al jaren verdwaalpalen. Op het grote strand zijn dat nog de klassieke figuren van een treintje, een huisje, een banaan. Sinds vorig jaar is op het klein strand gekozen voor emoji's, dat zijn de tekens die we schrijven na een sms'je, om aan te duiden of we blij of triest zijn. De reeks emoji's is intussen eindeloos geworden. In Oostende noemen ze die trouwens zeemoji's. De twee nieuwe zeemoji's zijn een spookje en een zorgkundige.

Zeemoji met masker

Uit de eerste reacties van voorbijkomende toeristen blijkt de zeemoji die een zorgkundige uitbeeldt een schot in de roos. Het symbooltje mét mondmasker valt op en de voorbijgangers vinden het een mooi gebaar dat de zorgsector nu zelfs op het strand tijdens het toeristisch seizoen in de bloemetjes wordt gezet. Nu maar hopen dat de opvallende emoji ook blijft staan. Afgelopen jaar werd de Zeemoji van het "lachend kakske" gestolen door dronken jongeren. Gelukkig konden de daders opgespoord worden. 

Bekijk hier de beelden van de nieuwe zeemoji's in Oostende:

Videospeler inladen...

Deze zomer trekt kustexpert Stefaan Struyve uit Oostende elke dag voor Radio 2 langs de kustlijn op zoek naar grote en kleine nieuwsverhalen. Van Knokke-Heist tot De Panne: hij gaat op zoek naar mensen die de zomer aan de kust maken.

Meest gelezen