Roompot gaat nieuw vakantiepark uitbaten in Eksel: "We mikken op publiek dat graag fietst"

Roompot, de Nederlandse keten van vakantieparken gaat een nieuw vakantiepark uitbaten in Eksel, op de vroegere camping Musschennest. Er worden 121 ecologische huisjes gebouwd. Roompot mikt vooral op toeristen die graag fietsen.

Het nieuwe vakantiepark ligt op een boogscheut van Fietsen door de Bomen en het natuurgebied Bosland. Roompot mikt dan ook op toeristen die graag fietsen. "Dat is een heel breed publiek", zegt Baptist van Outryve van Roompot. "Dat kunnen toeristen zijn uit België maar even goed uit Nederland of Duitsland.  En dat gaat van koppels die een leuk weekendje weg willen tot grotere groepen vrienden die met de fiets de omgeving willen verkennen." 

Er komen in het totaal 121  ecologische huisjes. Die worden gebouwd door de  privé-investeerder Life Tree Group.  Roompot zal dat park alleen uitbaten. De eerste huisjes zullen de zomer van volgend jaar in gebruik genomen worden.

Roompot

Geen nieuw Musschennest

Het nieuwe vakantiepark komt op de site van het vroegere Musschennest. Op die camping waren er in het verleden veel problemen met vaste bewoning. "Dat zal nu niet het geval zijn", verzekert burgemeester Jan Dalemans (HE Lijst Burgemeester). "We hebben daar in de bouwvergunning de nodige voorwaarden en boetes voor voorzien, precies om die problemen te voorkomen. Daardoor hebben de onderhandelingen ook langer geduurd."

Meest gelezen