Shoppen in kringwinkel kan nu ook online

De onlineverkoop piekt in coronatijden. Dat is duidelijk geworden tijdens de lockdownperiode. Ook kringwinkels kregen de vraag om de tweedehandsspullen die ze verkopen online te zetten. Zo is er nu de website kringshop.be, waar je onder meer spullen vindt die de 9 vestigingen van Kringwinkel Antwerpen in de aanbieding hebben.

"In de online Kringshop vind je hetzelfde als in onze Kringwinkels", vertelt woordvoerster Louise Vrints. "Het zijn voor alle duidelijkheid niet onze eerste stappen op het internet, want we hadden al een biedingswebsite. Daarop verkopen we verzamelitems en curiosa per opbod. Nieuw is nu dat je spullen ook gewoon kan kopen zonder te moeten bieden."

De meeste zaken kunnen verstuurd worden, maar een wasmachine of fiets bijvoorbeeld moet je afhalen in een kringwinkel in je buurt

Ook het thuis leveren van de spullen die je online gekocht hebt, werkt zoals bij het online shoppen in andere winkels. Er wordt met andere woorden thuis geleverd als je dat wil, maar voor grotere zaken word je doorverwezen naar een afhaalpunt in een Kringwinkel in je buurt.
Addertje onder het gras is de prijs die je betaalt om te leveren. Die durft al wel eens hoger te zijn dan hetgene je gekocht hebt. De bedoeling is dat het in De Kringwinkel goedkoop is en blijft. "Je koopt dus best genoeg spulletjes tegelijkertijd, zodat de kost ervan opweegt tegen de verzendingskosten", legt Louise Vrints nog uit in Start Je Dag bij Radio 2 Antwerpen.

Op de website van de Kringshop vind je meer informatie en kan je online shoppen. 

Meest gelezen