Radio 2

Tienerduo lanceert luxecamping in Bocholt: "Geen rommelig kampeerterrein maar wel luxe" 

In Bocholt kan je deze zomer 'glampen'. Dat betekent glamoureus kamperen in een luxueuze tent, met zachte matras en eventueel een lekker ontbijt. Het zijn de tieners Julie en Wesley die op het idee kwamen. 

Radio 2 Limburg toert de hele zomer lang doorheen de provincie: 42 gemeenten op 42 dagen. Hun reporters worden rasechte contact tracers en gaan op zoek naar mensen en hun verhalen. Waar hangen de Limburgers uit deze zomer? Wat houdt hen bezig? 

Een natte dag op camping Farmglamping in Bocholt, maar je ziet ondanks het slechte weer toch de luxe die de tenten van Julie Weltjens (16) en Wesley Nies (15) uitstralen. En die luxe slaat blijkbaar aan bij het publiek. "De boekingen komen goed binnen", zegt Julie. "Vaak nogal 'last minute'. Dan zijn het passanten of mensen uit de buurt die een slaapplek zoeken. Op natte dagen zoals deze zullen er wel iets minder mensen langskomen." 

We werden wakker met de fluitende vogels en de kippen die over de weide liepen en onze dag was meteen goed

Febe, bezoeker Farmglamping

Twee tieners die samen een kampplaats inrichten, dat is niet alledaags. Wesley legt uit hoe ze op het idee zijn gekomen. "Ieder jaar is er het BMT tractorfestival en de organisator vroeg ons om een camping te organiseren voor de bezoekers. Corona gooit roet in het eten voor dat festival, maar de camping wilden we toch op poten zetten. We wilden ook geen rommelig terrein en dus zijn we voor luxe gegaan." 

(Lees verder onder de foto:)

Farmglamping Bocholt
Radio 2

Drukke zomer

Julie en Wesley hebben niet alleen de camping waar ze nu verantwoordelijk voor zijn. Net zoals vele andere scholieren verdienen ze een centje bij met een vakantiejob. "Het is best een drukke zomer", lacht Wesley. Maar de lach op zijn gezicht maakt duidelijk dat hij dat niet erg vindt. "Het is soms wel moeilijk om plots vrij te krijgen als ik gasten moet ontvangen. Maar gelukkig zijn we met twee en helpen onze ouders ook wat." 

Van de twaalf tenten zijn er vandaag twee bezet. In eentje vinden we Febe en haar broer. Ze komen al jaren met hun ouders van Roeselare naar Bocholt en slapen dit keer apart, op de camping. "Toen we hoorden dat Julie en Wesley een camping hadden, wilden we die zeker uitproberen", zegt Febe.  Op de vraag of het is meegevallen, reageren ze enthousiast. "Het regende deze nacht wel een beetje, maar we werden wakker met de fluitende vogels en de kippen die over de weide liepen en onze dag was meteen goed." 

Radio 2

Meest gelezen