2 toeristen sterven onder vallende rotsblokken in kloof in Oostenrijk, 7 anderen zijn gewond

In Stiermarken in Oostenrijk zijn 2 toeristen om het leven gekomen door vallende rotsblokken in een kloof. Zeven anderen geraakten gewond, enkelen onder hen zijn er ernstig aan toe.

"Over houtbruggen en trapjes komt u over ontembare watervallen en ruige rotsen." Zo wordt de Bärenschützklamm omschreven in folders. Dat de wandeling gevaarlijk is, staat er niet bij. Hoe dan ook, een tocht door één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken heeft aan twee trekkers het leven gekost.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Hulpdiensten gaan ervan uit dat de twee slachtoffers onder vallende rotsen zijn terechtgekomen. Er zijn ook zeven gewonden. De reddingsdiensten werken in moeilijke omstandigheden, want de Bärenschützklamm is normaal gezien alleen te voet bereikbaar.

Om zo snel mogelijk bij de plaats van het ongeval te geraken, moeten bergbeklimmers langs de rotsen naar de bodem van de kloof afdalen. Het ravijn is op sommige plaatsen 350 meter diep. Ook via kano's op het riviertje de Mixnitz proberen hulpdiensten de slachtoffers te bereiken.

Vorig jaar waarschuwden veiligheidsadviseurs er voor dat de houten bruggen en ladders niet bestemd zijn voor massatoerisme. Na een inspectie vorige maand kreeg de constructie toch het label "veilig voor toeristen". 

Meest gelezen