Twee zorgdirecteurs op staande voet ontslagen in Gentbrugge, deel van personeel protesteert: "Vertrouwensbreuk"

Aan de hoofdzetel van de Broeders van Liefde heeft een deel van het personeel van het multifunctioneel centrum (MFC) Sint-Gregorius in Gentbrugge geprotesteerd tegen het ontslag van twee zorgdirecteurs. In een open brief klagen ze over "de manier waarop de Broeders van Liefde met hun medewerkers omgaan".

Dinsdag kregen twee zorgdirecteurs te horen dat ze niet langer welkom zijn. Als reactie op de ontslagen werd een open brief geschreven waarin het personeel haar ongenoegen uit. De brief werd vandaag om 15 uur door een afvaardiging van het personeel en met ondersteuning van de syndicale delegatie afgegeven aan de hoofdzetel van de Broeders van Liefde in Gent. 

“Het centraal bestuur wil een gecoördineerde zorg op poten zetten zodat er een betere afstemming is tussen zorg en onderwijs, iets waar het personeel ook voorstander van is”, verklaart syndicaal afgevaardigde van ACV Puls, Reginald Wietendaele. “Hiervoor zijn 4 directeurs verantwoordelijk om alles in goede banen te leiden. Dit proces is nu bijna een jaar aan de gang, maar volgens het bestuur gaat het niet snel genoeg”, aldus Wietendaele. Vandaag kwam de officiële mededeling vanuit het centraal bestuur dat twee directeurs niet de juiste leiderscapaciteiten bezitten om dit proces in goede banen te leiden. Niemand van het bestuur was beschikbaar voor commentaar.

Verdere acties

Volgens Reginald Wietendaele zijn verdere acties niet uitgesloten, al hoopt hij dat het bestuur de boodschap begrepen heeft: “Geen van de twee betrokkenen heeft zware fouten gemaakt, het gaat enkel om de, iets minder directieve, stijl die blijkbaar niet geapprecieerd wordt door onze oversten. Dat is naar die mensen toe niet alleen "not done", het strookt ook niet met de missie van de Broeders van Liefde. Bovendien laat deze beslissing bijna tweehonderd personeelsleden verweesd achter", besluit Wietendaele. Het multifunctioneel centrum Sint-Gregorius bestaat uit twee scholen voor buitengewoon onderwijs en twee zorginstellingen waarvan een voor minderjarigen dient en de ander voor meerderjarigen. 

Meest gelezen