Nederlandse feestvierders zorgen ’s nachts voor overlast in Knokke-Heist: "Schelden en slaan op de politie"

De politie van Knokke-Heist heeft afgelopen nacht bijstand moeten vragen van omliggende korpsen en de federale politie om de uitgaansbuurt van Knokke te ontruimen. De overlast houdt al enkele dagen aan en wordt vooral veroorzaakt door Nederlanders die in de kustgemeente komen logeren en feestvieren. 

Het zijn niet de lokale inwoners van Knokke-Heist, maar wel vaak Nederlandse toeristen die voor de overlast zorgen. De feestvierders weigeren, ondanks de vraag van de politie, om na sluitingsuur van de horeca naar huis te gaan. De politie wordt ter plaatse ook uitgescholden door de aanwezigen. “We bekijken welke verdere maatregelen we kunnen nemen. Het kan niet de bedoeling zijn dat deze taferelen de hele zomer aanhouden”, zegt korpschef Steve Desmet.  

Aanstokers

Dinsdagnacht bleef het uiteindelijk niet bij waarschuwingen en werden een vijftal feesters opgepakt. “Dat ging om mensen die als aanstokers werden aanzien en de aanwezige groep bleven ophitsen”, zegt de korpschef. Helemaal nieuw is de aanwezigheid van Nederlanders tijdens de zomermaanden in Knokke-Heist niet. Alleen is de uitgaansbuurt in de badplaats dit jaar extra beperkt door corona, waardoor alle feestvierders samentroepen op 1 locatie.

(Lees verder onder video)

Geen respect voor politie

Sean Veillefon van restaurant The Butler op het Verweeplein is onder de indruk van de taferelen gisteren. “Ze zijn nog heel jong, amper 15, 16 jaar. Ik ben zelf nog maar 22, maar ik heb toch meer respect voor de politie. Ze sloegen de agenten en scholden hen uit. 5 jaar geleden toen ik hier zelf uitging, was het hier niet zo erg. Ik dacht net dat het door corona ging verbeteren, maar dat is helemaal niet zo.”

Meest gelezen