Virtueel politieloket moet meer agenten op straat krijgen in Bocholt

In Bocholt is vandaag het nieuwe politiekantoor officieel geopend. De wijkinspecteurs werken nu van daaruit. Binnenkort wordt ook een virtueel politieloket in gebruik genomen.

Het nieuwe politiekantoor ligt in de Pastoorsdreef achter het gemeentehuis. De wijkinspecteurs zitten er op de gelijkvloerse verdieping, in een gebouw met appartementen en winkels. Het kantoor is ongeveer 200 m² groot en bestaat uit een onthaalruimte, verhoorlokalen, werkruimtes, een keuken, een wapenruimte, een berging, een garage en sanitaire voorzieningen.

Een virtuele agent

In het kantoor in Bocholt komt binnenkort ook een virtueel loket voor aangiftes en klachten, het vierde van Politie CARMA. Inwoners kunnen er terecht bij een virtuele inspecteur. Het gesprek blijft natuurlijk en levensecht, dankzij geavanceerde 3D-technologie. Het systeem laat toe om op een eenvoudige manier informatie en documenten uit te wisselen, en zelfs te ondertekenen. De fysieke afstand is bovendien een extra troef in tijden van corona. "Door de komst van het virtueel loket kunnen er meer politiemensen op de straten en in de wijken aanwezig zijn. Zij blijven het eerste aanspreekpunt en zijn via telefoon of mail te bereiken," aldus burgemeester Stijn Van Baelen (Via).

Meest gelezen