VUB-rector Caroline Pauwels ontvangt eredoctoraat van zusteruniversiteit ULB

De Université Libre de Bruxelles (ULB) kent vandaag de titel Doctor Honoris Causa toe aan Caroline Pauwels, de rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De uitreiking van het eredoctoraat vindt plaats tijdens de officiële slotceremonie van het voorbije academiejaar aan de ULB.

Caroline Pauwels ontvangt als rector van de VUB het eredoctoraat van zusteruniversiteit ULB, voor de aanhoudende inspanningen die ze levert rond tal van maatschappelijke thema's. "Zo zet ze zich niet alleen in voor de ondersteuning van het meertalig onderwijs in Brussel, maar verdedigt ze ook de rechten van vrije meningsuiting via de oprichting van Difference Day en de strijd voor vrijheid van onderzoek in de kwestie van de opsluiting van de Iraanse gastprofessor Ahmadreza Djalali", klinkt het bij ULB. 

Daarnaast wordt de rector van de Vrije Universiteit Brussel ook gelauwerd voor de verschillende samenwerkingen die ze de voorbije jaren sloot met tal van Europese universiteiten, waaronder de ULB.

Vereerd om dit te krijgen na een ontzettend bewogen jaar

Caroline Pauwels, rector VUB

Voor Pauwels, die in september begint aan haar tweede en laatste termijn al rector van de VUB,  is het eredoctoraat de kers op de taart na zo'n bewogen jaar.  "Ik ben er ontzettend blij mee, vereerd om dit te krijgen na zo'n  bewogen jaar", vertelt de rector. "Ik ben de collega's van onze zusteruniversiteit ontzettend dankbaar voor de geste die ze doen. Het is een mooie erkenning voor de inspanningen die we met de hele VUB de voorbije jaren deden om als universiteit via onderwijs en onderzoek mee te werken aan een betere maatschappij."

Meest gelezen