Billy Herman/Starlingreizen

Wolf Billy gespot in Limburg: "De kans dat hij terugkeert naar Antwerpen is klein, maar zeg nooit nooit"

Billy, de wolf die al enkele weken in de Antwerpse Kempen vertoefde, is gisteren gespot in de Voerstreek in Limburg. De kans dat de wolf terugkeert naar Antwerpen is klein. "Waarschijnlijk trekt hij verder weg naar Duitsland", zegt Jeroen Denaeghel van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Wolf Billy dook vorige maand op in Duffel, waar hij twee schapen doodde. Later doodde hij ook nog een koe in Berlaar. Het leek er even op dat hij in de Kempen zou blijven hangen, maar nu is hij in de Voerstreek in Limburg gespot en net over de grens, in Nederland. 

Het Agentschap voor Natuur en Bos raadt de eigenaars van schapen in Voeren aan om hun dieren op te hokken. "Maar de kans dat hij verder wegtrekt naar Duitsland is reëel", zegt Jeroen Denaeghel van het Agentschap voor Natuur en Bos. "Het is een zwerver, dus het is niet zeker dat de wolf zich in Limburg zal vestigen."

Is wolf Billy dan voorgoed weg uit Antwerpen? "Dat denk ik wel", gaat Denaeghel verder. "Hij bevindt zich op een aanzienlijke afstand van de provincie Antwerpen. En er zijn ook een paar grote natuurlijke barrières die hij moet overwinnen, als hij wil terugkeren. Dan zou hij bijvoorbeeld de Maas weer moeten oversteken."

Als hij terug naar Antwerpen wil, moet hij de Maas weer oversteken

Jeroen Denaeghel

Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft geen DNA-stalen van de wolf, maar toch zijn ze vrij zeker dat het om wolf Billy gaat. "Sommige wolven hebben hun eigen tekening. Na een tijdje kan je die makkelijk herkennen op foto's. Onze wetenschappers zijn er dus vrij zeker van dat het om wolf Billy gaat", besluit Denaeghel.

Meest gelezen