Naya Rivera (foto 2018)
2018 Invision

Actrice uit Amerikaanse serie "Glee" vermist na boottochtje met haar zoontje

Naya Rivera (33), een Amerikaanse zangeres en actrice die vooral bekend is van de serie "Glee", is vermist na een boottochtje met haar zoontje. Het jongetje is gezond en wel teruggevonden, maar van Rivera ontbreekt elk spoor. De autoriteiten zijn met een zoekactie gestart.  

Naya Rivera was gisteren vertrokken voor een boottochtje met haar 4-jarige zoontje op Lake Piru, een meer in Los Padres National Forest and Topatopa Mountains in Ventura County, in de staat Californië. Rond 13 uur 's middags plaatselijke tijd had ze een bootje gehuurd.

Ongeveer 3 uur later vond een andere schipper het kind al slapend in het bootje, alleen. De hulpdiensten werden onmiddellijk gewaarschuwd en er werd een zoekactie opgezet met helikopters, drones en duikteams. De zoekactie werd met het invallen van de nacht stopgezet en zal hervat worden als het weer ochtend wordt.

Het zoontje verkeert in goede gezondheid. Hij vertelde dat hij en zijn moeder waren gaan zwemmen en dat zijn moeder niet meer in de boot geraakt was. De hulpdiensten vrezen dat de kans klein is dat Rivera nog levend teruggevonden wordt.

"Glee"

Naya Rivera speelde in "Glee" de rol van cheerleader Santana Lopez. Die reeks liep van 2009 tot 2015 op de Amerikaanse zender Fox en was ook een internationaal succes. "Glee" draait rond een groep jongeren die op school een koor beginnen. In de reeks zingen de personages hits van bekende artiesten, die ook passen in het verhaal.   

De cast van "Glee" werd eerder al getroffen door tragische overlijdens. Acteur Corey Monteith (31), die footballspeler Finn Hudson vertolkte, overleed in juli 2013. Hij kampte met een drugs- en alcoholverslaving. Acteur Mark Salling (35), die de rol van Noah Puckerman vertolkte, stapte in januari 2018 uit het leven. Hij kwam eerder in opspraak voor het bezit van kinderporno.

Bekijk enkele fragmenten van Naya Rivera als Santana Lopez in "Glee":

Meest gelezen