ACV-Limburg helpt bij het invullen van belastingbrieven: “Er staan veel fouten in vooraf ingevulde aangiftes”

De gegevens in heel wat vooraf ingevulde belastingbrieven zijn niet correct. De christelijke vakbond ACV heeft in onze provincie al 3.000 mensen geholpen bij invullen én corrigeren van de aangiftes.

Voor heel wat mensen blijft het invullen van de belastingbrief een moeilijke klus. Wie de aangifte elektronisch indient, zal merken dat heel wat gegevens al zijn ingevuld. Maar die gegevens zijn volgens het ACV niet altijd correct. Jean Vranken van ACV-Limburg: “We stellen vast dat heel wat vooraf ingevulde aangiftes niet juist zijn. Ze zijn zeer onvolledig: kinderopvang is bijvoorbeeld niet afgetrokken, giften zijn dikwijls niet aangegeven, leningen zijn soms niet of op de verkeerde plaats ingevuld. Dat maakt in sommige dossiers een verschil van duizenden euro’s voor de mensen.”

Telefonische hulp

De vakbond kan de mensen door de coronacrisis momenteel niet helpen in de kantoren zelf. “We hebben de dienstverlening moeten aanpassen. We kunnen de mensen niet meer in de kantoren ontvangen", vertelt de topman van ACV-Limburg. “Daarom gebeurt alles  nu telefonisch. En dat lukt wonderwel.”

Meest gelezen