Oude Theunisbrug voor de werken

Volg afbraak van oude Theunisbrug aan Sportpaleis in Antwerpen rechtstreeks via livestream

De Vlaamse Waterweg gaat dit weekend de afbraak van de Theunisbrug aan het Sportpaleis in Antwerpen livestreamen. Die afbraak zal anders gebeuren dan op de gebruikelijke manier. “Normaal vallen de brokstukken in het water. Dit keer zullen twee kranen de brug, balk per balk, afbreken”, zegt Lilianne Stinissen van de Vlaamse Waterweg. De nieuwe Theunisbrug is vanaf vandaag voor al het verkeer toegankelijk. 

Dit weekend wordt de oude Theunisbrug aan het Sportpaleis in Antwerpen afgebroken. Die afbraak is te volgen via een livestream om kijklustigen weg te houden van de afbraak. “Wij vragen uitdrukkelijk om niet ter plaatse te komen kijken”, zegt Lilianne Stinissen van de Vlaamse Waterweg. 

De brug wordt balk per balk afgebroken met twee grote kranen

Lilianne Stinissen, Vlaamse Waterweg

De afbraak belooft indrukwekkend te worden. "Normaal wordt de brug afgekabbeld en vallen de brokstukken in het water. Dit keer gebeurt de afbraak op een andere manier", vertelt Stinissen. “Er zullen twee grote kranen staan die balk per balk, de brug zullen wegnemen. De stukken worden losgezaagd en op een ponton getild." Met die aanpak is er minder lawaai en vallen er geen stukken in het water. 

Livestream volgen

Vanaf acht uur 's morgens kan je de afbraak van de oude Theunisbrug volgen via www.theunisbrug.be of via de facebookpagina van de Vlaamse Waterweg

De nieuwe Theunisbrug is vanaf vandaag voor al het verkeer toegankelijk, ook voor de trams, en verbindt Deurne en Merksem.

Meest gelezen