Febiac

Autosalon Brussel in 2021: "We hopen dat het kan om de sector een boost te geven na corona"

De autosector is één van de sectoren die bijzonder hard  getroffen is door de coronacrisis. De verkoop in ons land is volgens Febiac met een kwart gedaald. Een autosalon zou de sector een boost kunnen geven, zegt de automobielfederatie. 

Wereldwijd zorgt de coronacrisis voor de annulatie van autosalons. Ook het prestigieuze autosalon van Genève, in Zwitserland, liet weten dat er geen editie in 2021 komt. Maar de Belgische automobielfederatie Febiac heeft wél goede hoop op een editie volgend jaar. Op haar website staat de datum al te pronken: van 15 tot 24 januari. Maar hoe realistisch is die termijn?

Brussel is Genève niet

Volgens woordvoerder Joost Kaesemans van Febiac mag je de salons in Genève en Brussel niet vergelijken. “Het salon in Genève is eerder een prestigesalon. Bezoekers van over de hele wereld komen er naartoe om de nieuwste prototypes en snufjes te ontdekken. Maar de commerciële context in Brussel is veel belangrijker. Hier komen consumenten een voertuig kiezen dat ze in de loop van het jaar misschien zullen aankopen”, zegt Kaesemans.

Broodnodige boost

Volgens Kaesemans is de belangstelling voor het Brusselse salon groot. "De voorbije drie maanden waren dramatisch voor de sector. De auto- en motormerken zijn zeer enthousiast om te kunnen deelnemen aan het Autosalon. Het kan het evenement zijn dat we nodig hebben om de markt weer goed op gang te trekken”, aldus Kaesemans. 

corona-editie

Febiac bereidt verschillende scenario’s voor zodat het evenement toch kan plaatsvinden. "Sommige handelingen zullen we coronaproof moeten maken", zegt Kaesemans.  "Zo denken we eraan om naast iedere auto iemand te plaatsen die de voertuigen telkens ontsmet zodat de mensen toch eens in de auto van hun dromen kunnen gaan zitten", besluit Kaesemans.  

Meest gelezen