Café een week gesloten na coronabesmetting bij klant

De uitbaatster van café 't Plenke in Perk, deelgemeente van Steenokkerzeel, heeft haar zaak uit voorzorg een week gesloten nadat corona werd vastgesteld bij een klant.

Een week geleden werd Covid-19 vastgesteld bij een bezoeker van café 't Plenke in Perk, een deelgemeente van Steenokkerzeel.  "Het is heel vervelend om opnieuw te moeten sluiten", zegt uitbaatster Lynn Dedrie, "Maar ik wou het risico niet nemen dat nog andere klanten besmet zouden raken. Zowat 25 aanwezigen werden intussen getest, maar gelukkig is niemand positief."

"De besmette klant heeft alle aanwezigen zelf gecontacteerd omdat hij zelf bang was dat het virus zich zou verspreiden", aldus Lynn. "Het is een goeie beslissing geweest om daar eerlijk over te zijn.  Na 3 maanden sluiting, komt dit er nog eens bovenop, maar toch heb Ik besloten uit voorzorg het café een week te sluiten", zegt Lynn nog.  

Dit is een les geweest om ons aan de opgelegde regels te houden.

"Ik denk dat we terug met onze voeten op de grond gezet zijn", aldus Lynn Dedrie. "Wij moeten ons heel bewust aan de opgelegde regels houden. De schrik zit er nu toch een beetje in. Het is echt nog veel te vroeg om ergens naartoe te gaan, laat staan op vakantie te vertrekken. Zolang het vaccin er niet is, moeten we opletten", besluit Lynn Dedrie. Café 't Plenke in Perk gaat zondag opnieuw open.

Meest gelezen