Facebook voertuigenwijding

Corona nekt jaarlijkse voertuigenwijding in Londerzeel

Door de coronacrisis blijven heel wat grote en kleine evenementen sneuvelen. Eén van de jongste in de rij is de jaarlijkse voertuigenwijding in Londerzeel, die normaal begin augustus plaatsvindt. De organisatoren stellen de 91ste editie met een jaartje uit. 

Ieder jaar wordt op de eerste zondag van augustus in Londerzeel de Kristoffelbedevaart met voertuigenwijding gehouden. Sint-Kristoffel is de beschermheilige van alle weggebruikers of reizigers. De wijding bestaat al onafgebroken sinds 1929. De pastoor zegent vanop de pui van het gemeentehuis (tegenover de Sint-Kristoffelkerk) alle passerende weggebruikers. 

Succes

De wijding geniet tot ver buiten de grenzen van Londerzeel bekendheid. Iedereen mag er dan ook zijn voertuig laten wijden. Zo passeren voor de pui niet alleen de lokale brandweer, maar ook gewone autogebruikers, truckers en landbouwers. Ook fietsers en kinderkoetsen krijgen de zegen. Ieder jaar tellen de organisatoren zowat 700 deelnemers. 

Niet coronaproof

Het evenement lokt niet alleen veel deelnemers, maar ook heel wat publiek. En zoveel mensen kan de organiserende Broederschap Sint-Kristoffel in coronatijden niet veilig ontvangen. Daarom is voor de eerste keer in de geschiedenis beslist om dit jaar geen voertuigenwijding te houden. De organisatoren vragen op Facebook nu alle deelnemers om zondag 1 augustus 2021 vrij te houden voor de 91ste editie.

Meest gelezen