Videospeler inladen...

Duitsland start EU-voorzitterschap met hele dag Beethovenconcerten in Brussel

Duitsland begon donderdagochtend op een unieke manier aan haar voorzitterschap in de Raad van de Europese Unie. In heel Brussel werden er op bijzondere plaatsen pianoconcerten van Beethoven gehouden.

De concertenreeks wordt georganiseerd door de Duitse ambassade van België. Het eerste live concert van de dag vond om 09.30 uur plaats aan het Luxemburgplein aan het Europees Parlement. Tijdens 20 minuten durende concerten speelt pianist en componist Søren Gundermann, vanop een vrachtwagen, verschillende van zijn eigen geschreven jazzvariaties op de "Ode aan de vreugde" van Beethoven, wat nota bene de Europese hymne is. In de nasleep van deze coronacrisis en ter ere van haar voorzitterschap wil Duitsland de oproep tot vriendschap en solidariteit onderstrepen.

Via een mobiel podium speelde pianist Gundermann zijn "Europe variations" aan het Sint-Pietersziekenhuis, het Joodse woonzorgcentrum Heureux Séjour, het kinderziekenhuis Koningin Fabiola, en het Muntplein in het centrum van Brussel.

Op 1 juli heeft Duitsland voor de komende zes maanden het voorzitterschap in de Raad van de Europese Unie overgenomen. Het motto van het voorzitterschap luidt "Samen Europa weer sterk maken."

Meest gelezen