Maskot / Getty

Herentals verplicht mondmasker op markten

Wie naar de markt gaat in Herentals, zal voortaan een mondmasker moeten dragen. Dat heeft het stadsbestuur beslist. “Op sommige stukken kunnen we geen anderhalve meter afstand garanderen”, zegt burgemeester van Mien Van Olmen (CD&V). Het dragen van een mondmasker is verplicht voor zowel de vrijdagmarkt als voor de zondagsmarkt. 

Het stadsbestuur van Herentals besliste dat je voortaan verplicht een mondmasker moet dragen op de markt. Dat geldt zowel voor de grote vrijdagmarkt in het centrum, als voor de zondagmarkt aan de Augustijnenlaan.

Sinds er weer meer dan 50 kramen mogen staan op de markt, is het moeilijk om de verplichte anderhalve meter afstand te garanderen, zegt burgemeester Mien Van Olmen (CD&V). “Sommige stukken, zoals bijvoorbeeld het stuk door de winkelstraat, zijn smal en wanneer er mensen een praatje slaan, kan je niet meer de verplichte anderhalve meter afstand handhaven. Door het mondmasker te verplichten kan elke marktbezoeker op een veilige manier zijn of haar inkopen doen.”

Met zo’n 140 kramen is de vrijdagmarkt in Herentals één van de grootste markten in de Kempen.

Meest gelezen